Yılın En İyisi Olan Chernobyl Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


Ekranları kasıp kavuran HBO'nun yeni mini dizisi Chernobyl hakkında daha önce duymadığınız tüm bilgiler.
Yılın En İyisi Olan Chernobyl Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Şüphesiz Çernobil Faciası insanlık tarihinin gördüğü en büyük nükleer felaketlerden bir tanesi. Üzerinden yıllar geçse de facianın bıraktığı etki hala devam ediyor. etkileri bu denli devam eden ve dünyamızı yakından ilgilendiren bu olayın dizisi de çekilmese olmazdı.

HBO’nun ortalığı kasıp kavuran yeni çocuğu Chernobyl dizisi hayatımıza rüzgar gibi bir giriş yaptı. Chernobyl dizisi nasıl izlenir? Chernobyl hakkında ilginç bilgiler ve devamının nasıl olacağı gibi tüm sorulara bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Chernobyl dizisi hakkında


Craig Mazin’nin ellerinden çıkan ve Johan Renck’in yönetmenliğini üstlendiği HBO’nun 5 bölümlük yeni mini dizisi Chernobyl, ekranları kasıp kavurmaya devam ediyor. Başarılı oyuncu kadrosu, hikaye anlatımı ve vurucu sahneleriyle bizi gerçeklerle yüzleştiren dizi, tüm listeleri alt üst etmiş durumda. O zamanlar Sovyet Rusya’ya bağlı olan Ukrayna’nın Pripyat kentinde bulunan Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasını konu alan dizi şimdiden rakiplerini geçti.

 

Chernobyl’in oyuncu kadrosu can yakıyor yürek hoplatıyor


Chernobyl, şimdiden birçok eleştirmenden tam puan aldı. 2019’un en iyi dizisi olarak gösterilen Çernobil dizisi, bu başarsını biraz da zengin oyuncu kadrosuna borçlu. Başrollerinde Jared Herris, Stallen Skasgard, Emily Watson ve Jessie Buckley’i izlediğimiz dizide oyunculuklar göz dolduruyor.

Chernobyl’i bu kadar muhteşem yapan ne?


Elbette bir dizinin muhteşem olabilmesi için birçok parçanın doğru işlenmesi gerekiyor. Chernobyl’de ise kötü olan bir etken bulmak neredeyse imkansız. Yakın tarihte yaşanmış gerçek bir faciayı anlatmasının yanı sıra, korku türünde de farklı bir frekanstan izleyiciyi yakalamış durumda. Yaşanan tehlikeyi izleyiciye “tekrardan yaşanabilir” düşüncesini aşılayan dizi, birçok eleştirmen tarafından korku kategorisine alınmış. Bunun yanı sıra dizide favori karakter seçmek de bir hayli zor olması diziyi daha özel kılıyor. Ayrıca karakterlerin de kendilerine ait her anına şahit olabilmemiz de bir ayrıcalık sunuyor. Son olarak dizinin ayrıntılarının ve görüntü yönetmenliğinin fazlasıyla başarılı olduğunu da söyleyelim.

Chernobyl dizisinden hareketle bazı ilginç bilgiler de var:

1. Dizide Emily Watson’ın hayat verdiği Ulana Khomyuk karakteri diye biri aslında yok. Khomyuk karakteri Valery Legasov’a destek veren bilim insanlarının tümünü temsilen oluşturulmuş.

2. İlk bölümün son sahnesinde facia anını köprüden izleyen hiç kimse sağ kurtulamamış. Bu yüzden köprüye “Ölüm Köprüsü” deniyor.

3. Her bir itfaiyeci 1 katrilyon gamaya maruz kalmış.

4. Nükleer santrale yaklaşık 2 km uzaklıkta olan Pripyat şehri 1986’da terk edildiği haliyle günümüzde duruyor.

5. Oyunculardan kendi doğal aksanlarını bozmamaları istenirken, anonslar, telefon aramaları, ve yazılarda gerçekçilik açısından Rusça kullanılmış.

 

Chernobyl dizisi IMDB puanına göre Game of Thrones ve Breaking Bad gibi efsane dizileri geride bırakarak neredeyse “en iyisi” oldu

Dizinin devamı gelecek mi?


HBO, mini dizinin devamının gelmeyeceğini açıkladı. Fakat dizi birçok eleştirmen tarafından beğenilse de Ruslar tarafından sıcak bakılmadı. Hatta Rusya’nın kendi Çernobil dizisini çekeceği de çıkan haberler arasında.

Chernobyl dizisi izleme yolları


Chernobyl dizisini HBO’dan türkçe altyazı ve dil desteği olmadan izlemeniz mümkün. Bunun yanı sıra DigiturkPlay servisinden de türkçe dil desteği ile kolayca izleyebilirsiniz.

Chernobyl’i çok sevdik! Sosyal medyadan bazı yorumlar şöyle:

İsmail Saymaz@ismailsaymaz

Dün Chernobyl'in son bölümünü izledim. Bütün bir dizi; insana ve evrensel hukuka yabancılaşmış Parti Devlet'in ne denli gaddarlaşabildiğine dair çarpıcı bir yapıt olmuş. Vakit ayırıp izleyin.

5.623

11:47 - 13 Haz 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

735 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Resmi Twitter'da görüntüle

Resmi Twitter'da görüntüle

muhammet kaya@kayagibiadamm

Dizideki cast başarısının ne denli mükemmel olduğuna dair..
Anatoly Dyatlov

25

05:27 - 9 Haz 2019

muhammet kaya adlı kişinin diğer Tweetlerini gör

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

 

Yerleştirilmiş video

Barlas Ateşli@barlasatesli

Chernobyl'de kömür madeni işçileri üzerinden muazzam bir sistem eleştirisi. Yalnızca Chernobyl'in değil, tüm zamanların en vurucu sahnelerinden biri olabilir. Epik ve ikonik. Elinize sağlık.

441

14:01 - 3 Haz 2019

102 kişi bunun hakkında konuşuyor

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

 

Yerleştirilmiş video

Derman Ülken@dermanulken

''Söylediğimiz her yalanla gerçeğe borçlanırız.''

- Chernobyl 1x05 (Johan Renck, 2019)

148

15:03 - 5 Haz 2019

26 kişi bunun hakkında konuşuyor

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

 

 

Ayrıca Chernobyl dizisi facianın yaşandığı yeri de bir anda popülerleştirdi. Influncer’lar Pripyat’a akın etmeye başladı

Game of Thrones vedasının ardından bize Chernobyl ile büyük bir sürpriz yapan HBO’nun bir sonraki projesini merakla beklemiyor değiliz

Hala izlemediyseniz sizi fragmana alalım ve modunuzu iyice yükseltelim!

Kaynak 1

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar