Yerli uydu Lagari için imzalar atıldı


Yerli uydu teknolojinin kamu ihtiyaçlarına yönelik kullanılması ile ilgili STM ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında önemli bir protokol imzalandı.
Yerli uydu Lagari için imzalar atıldı

Yerli uydu teknolojinin kamu ihtiyaçlarına yönelik kullanılması ile ilgili STM ileTarım ve Orman Bakanlığı arasında önemli bir protokol imzalandı. Söz konusu protokol kapsamında, STM tarafından geliştirilen yüksek çözünürlüklü mikro uydu Lagari, tarım uygulamalarında kullanılacak. 

Yerli uydu Lagari tarafından sağlanan görüntülerin, Bakanlık tarım uygulamaları için kullanılmasını kapsayan anlaşma imzalandı.

Yerli uydu Lagari, 2020’de fırlatılacak 

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın liderliğinde mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında çözümler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., yeni iş birlikleri ile hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile STM arasında 26 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü; yerli uydu teknolojileri ve savunma sanayi yetkinliklerinin sivil kamu ihtiyaçları doğrultusunda kullanımı hususunda önemli bir adım teşkil ediyor.

Lagari, 2020 yılında fırlatılacak. Böylece kamu kurumlarının optik görüntü ihtiyacı karşılanacak. Söz konusu iş birliği savunma sanayinde geliştirilen belirli teknolojilerin tarım uygulamalarında kullanılmasının da önünü açıyor. 

İmza töreninde konuşan STM Genel Müdürü Murat İkinci; “Lagari, sahip olduğu özellikler ile önemli bir altyapı kazanımı sağlıyor. Alçak irtifa yörüngede görev yapacak olan Lagari, pek çok farklı alandaki ihtiyaç için maliyet etkin ve yüksek performanslı bir çözüm sunuyor” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan ise Bakanlık olarak tarımsal, ekolojik ve AR-GE faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak için çalıştıklarını ve bu yolda yeni teknolojilerle altyapı geliştirmenin bilincinde olduklarını söyledi. 

Kaynak 1

 

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar