Ters Işık Fotoğrafçılığı


Ters ışık ile ilgili merak ettikleriniz ve diğer detaylar video rehberimde. Fotoğrafı oluşturan temel kavramlardan birisi ışıktır. Işıksız bir fotoğarf düşünülemediği için bu ışığın kontrolü ve kullanımı da ayrı bir önem kazanıyor.
Ters Işık Fotoğrafçılığı

Ters Işık Fotoğrafçılığı

Ters ışık ile ilgili merak ettikleriniz ve diğer detaylar video rehberimde.

Fotoğrafı oluşturan temel kavramlardan birisi ışıktır. Işıksız bir fotoğarf düşünülemediği için bu ışığın kontrolü ve kullanımı da ayrı bir önem kazanıyor.

Ters ışık olarak adlandırılan durum ise ışığın konunun arkasından geldiği durumlarda ortaya çıkar. Doğru kullanıldığında fotoğrafa ayrı bir hava katan bu kavram, yanlış kullanıldığında ise kötü fotoğrafların oluşmasına sebep olur.

Silüet ortaya çıkıyor

Ters ışığın en önemli etkilerinden biri konunun dış hatlarının yanı silüetinin ortaya çıkmasıdır. Bu sayede koyu renkli konular açık renkli bir zeminde çok hoş görüntüler meydana getirir. Özellikle insan, hayvan, bina ya da araç (otomobil ya da motosiklet) ilginç görüntüler oluşmasını sağlayan bu teknik zaman zaman fotoğraf çekenlerin tercih ettiği bir yöntemdir.

Ters ışıkta flaş

Bazı durumlarda ise konunun ışığın önünde durması gerekebilir. Ancak bu durumlarda konunun ön yüzü karanlık çıkacaktır. Bunu engellemek için flaş kullanılabilir. Elbette flaş kullanımı flaşın gücü ve etki mesafesi içinde olan konular için geçerlidir. Büyük manzara ya da uzaktaki konularda ters ışık bile olsa flaş bir işe yaramaz.

Özel bir teknik olarak ters ışık fotoğrafçılığı bol bol fotoğraf çekerek geliştirilebilir bir tekniktir. Bu tekniğin detaylarını ve dikkat edilmesi gereken konuları video rehberimizde anlatıyoruz.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y1UqQ9bjVS0

Kaynak

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar