Son Dönemlerin Trendi Su Diyeti Nedir? İşte Su Diyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Kilo vermenin hızlı ve kolay yollarını arıyorsanız bir de su diyetini deneyebilirsiniz. Son dönemde diyet denince akıllara gelen seçeneklerden biri olan su diyeti daha sağlıklı ve daha ince görünmenize yardımcı olabilir.
Son Dönemlerin Trendi Su Diyeti Nedir? İşte Su Diyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tıp Enstitüsündeki Gıda ve Beslenme Kuruluna göre sağlıklı kadınlar yaklaşık 11 bardak su içmeli, sağlıklı erkekler ise tüm yiyecek ve içeceklerden günde yaklaşık 15 bardak su tüketmeli… Günlük su alımınız elbette yaş, ağırlık, aktivite düzeyi gibi çevresel faktörlerden etkilenir. Yapılan araştırmalar yemekten önce içilen suyun önemli bir kilo kaybına katkıda bulunduğuna işaret ediyor.

Peki nedir bu su diyeti? Su diyeti nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

Su ne kadar soğuksa o kadar iyi

Su diyetine geçmeden önce şu bilgiyi de verelim: Su ne kadar soğuksa, o kadar fazla kalori yakılır. Bol miktarda su içmek sizi daha uzun süre daha rahat hissetmenizi sağlayarak aşırı yemeyi önler. Su, vücutta biriken toksinleri de temizler.

 

Su diyeti nedir?

Gelelim su diyetine… Son dönemlerin merak edilen diyetlerinden biri olan su diyeti nedir?
Su diyeti gün içerisinde bol miktarda su ve sıvı tüketiminin yanında besin değerleri yüksek gıdaların öğünlere eklenmesiyle yapılıyor.

Bir nevi detoks gibi olan su diyeti kalori yakımını hızlandırarak, günlük en az 2 litre su ve / veya sıvı tüketimi ile yapılıyor.

Ancak su diyetinin “su orucu”yla karıştırılmaması önemli. Diyetin yalnızca su tüketilerek uygulanması sağlık uzmanları tarafından tavsiye edilmiyor. Ayrıca bu diyete başlamadan önce doktorunuza danışmanızı da tavsiye ediyoruz.

Su diyeti yaparken bunları atlamayın!

Su diyetini nasıl yapacağınız konusuna gelmeden önce; diyet boyunca tokluk hissi veren suyun yanı sıra kan basıncının düşmemesi ve gerekli besin ögelerinin alınması için tüketilen diğer sıvıların yanında diyetiniz boyunca hangi içeceklerini tercih etmeniz gerektiğine de deyinelim…

Yeşil buzlu çay seçin

Bu sıcak havalarda eğer böyle bir yola girdiyseniz yeşil buzlu çayı tercih edebilirsiniz. Yeşil çayın, antioksidanlar ve flavonoidler bakımından zengin olduğu ve su alımını yaparken metabolizmanızı hızlandırabileceği malum. Kilo verme hedefinize yürürken buzlu yeşil çay iyi bir tercih olabilir.

 

Maden Suyu olmazsa olmaz

Diyetlerin olmazsa olmazlarından biri de maden suyudur. Su diyetini yaparken aralarda sade maden suyunu tercih edebilirsiniz.

Suyunuzu tatlandırın

Son dönemin bir vazgeçilmesi de suya katılan gıdalar… Ödem atmaya da yarayan bu seçenek de aklınızın bir köşesinde kalsın. Suyunuzu taze meyve veya sebze dilimleri ile tatlandırabilirsiniz.

Su diyeti nasıl yapılır?

Gelelim su diyetinin nasıl yapılacağına… Daha önce de belirttiğimiz gibi bu listede yalnızca su yok! 7 gün boyunca yapılması tavsiye edilen su diyetine bir örnek liste vermek gerekirse şunu paylaşabiliriz:

Kahvaltı:
-1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
-6 adet taze çilek ve yulaf ezmesi
Ara öğün:
-Bitki çayı veya şekersiz çay
Öğle:
-2 bardak soğuk su
– 1 kase sebze çorbası
-Akdeniz salatası
Ara öğün 1:
-3 adet ceviz
-İster sıcak ister soğuk bir bardak yeşil çay
Ara öğün 2:
-2 dilim taze ananas
-1 elma
Ara öğün 3:
-Yağsız peynir ile yapılmış yeşil salata
-1 bardak su
Akşam:
-2 bardak soğuk su
-2 kâse sebze çorbası
-1 porsiyon haşlanmış sebze
-1 kase ev yapımı yoğurt
Ara öğün:
-10 adet erik
-1 bardak soğuk su

Su diyeti sürerken su içmekle ilgili öneriler

Vücut ağırlığınızın % 4’üne eşdeğer su içiyorsanız, kilo kaybı daha etkili olacaktır. Su tüketiminiz gün boyunca olmalıdır. Tek seferde hepsini yapmaya çalışmayın. Bunun yerine, istenen sonuçları elde etmek için alımınızı kademeli olarak artırın.

Belirli bir zamanda kilo vermek için sabah uyandığınızda bir bardak limonlu su için. Ayrıca her yemekten önce, 200 ml su alın.

Günlük alımınızı gün boyunca eşit şekilde 2 litre yayın.Tek seferde daha fazla su almaktan kaçınınız, çünkü midenizi şişirir ve rahatsız olmanıza neden olur.

İçme düzenleri bile daha kolay kilo vermenize yardımcı olur.

Kaynak 1

Tepkileriniz Nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar