Simit ile Gevrek Arasındaki Fark Nedir?


Simitin Oxford Sözlük'e girmesinden sonra yılların bitmek bilmeyen simit - gevrek tartışması yeniden alevlendi. Biz de bu vesileyle simit ile İzmir gevreği arasındaki farka değinmek istedik.
Simit ile Gevrek Arasındaki Fark Nedir?

şekilleri ve üzerindeki susam dışında hiçbir şeyi birbirine benzemeyen iki farklı yiyeceğin karşılaştırmasıdır bu.

simit yapmak isteyen vatandaş; süt, su, yağ, tuz, şeker, pakmaya karışımını un ile yoğurup hamurunu hazırlar, halka yapar, susamları üzerine yapıştırır ve fırınlar. son 20-25 yıldır izmir'e özenenler nedeniyle bu susam yapıştırma aşamasında su yerine pekmezli su kullanmaya başladılar. neyse, neticede çıkan ürün simittir.

gevrek yapmak isteyen vatandaş ise su, yağ, tuz, nohut mayası karışımını unla yoğurur, halka olarak açar, kaynayan pekmeze atar ve 7-8 dakika pişirir. pişmiş halkaları kevgirle dışarı alır, susama bular, fırına atar 30 dakika kızartır. yani haşlayarak pişirilen ve sonra fırında kızartılan tamamen değişik bir yiyecektir gevrek.

özetle; gevrek, süt veya şeker içermez. nohut mayası ile yapılır. fırında pişirilmez, pekmezde haşlanarak pişirilir. fırında kızartılır.

Kaynak 1

Tepkileriniz Nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar