Öğrenir Öğrenmez 'Ben Bu Bilgileri Duymadan Önce Nasıl Yaşıyordum!' Diye Hayıflanacağınız 15 Soru ve 15 Cevap


Kaliteli bilgi açlığı çekenler ve Oyna Kazan'da rakiplerini birer birer eleyip öne geçmek isteyenler için yine çok keyifli sorular ve cevaplarıyla karşınızdayız. Hazırsanız, sizi ufak ufak içeriğimize doğru alalım...
Öğrenir Öğrenmez 'Ben Bu Bilgileri Duymadan Önce Nasıl Yaşıyordum!' Diye Hayıflanacağınız 15 Soru ve 15 Cevap

1. Argumentum ad populum nedir?

Argumentum ad populum nedir?

Argumentum ad populum, 'ortak tutuma başvurma safsatası' anlamına gelir. "Eğer herkes yapıyorsa ben neden yapmayayım?" durumları için kullanılır. Derste konuşan bir öğrencinin kendisine kızan öğretmenine “Ama sadece ben konuşmuyorum ki!” demesi buna güzel bir örnektir.

2. 1999’da 1 milyon dolara satılamayan ve şu andaki değeri milyar dolarları bulan şirket hangisidir?

1999’da 1 milyon dolara satılamayan ve şu andaki değeri milyar dolarları bulan şirket hangisidir?

Google. 1999 yılında Google’ın kurucuları, Google’ı 1 milyon dolara Excite’a satmaya çalıştılar ancak Excite onların bu teklifini reddetti.

3. Türkiye'de 1000 kişi başına düşen tiyatro seyircisi sayısı kaçtır?

Türkiye'de 1000 kişi başına düşen tiyatro seyircisi sayısı kaçtır?

TÜİK'in 2017 yılında yaptığı çalışmaya göre Türkiye'de 1000 kişi başına düşen tiyatroseyircisi sayısı Yozgat'ta 253, Ankara'da 187, Eskişehir'de 178, İstanbul'da 172, Çanakkale'de 168, Kocaeli'de 117, Malatya ve Adana'da ise 109'dur.

4. İnsanların % kaçı hayatında hiç kar görmemiştir?

İnsanların % kaçı hayatında hiç kar görmemiştir?

İnsanların %65'i hayatları boyunca hiç kar görmemiş.

5. Puding kurşun geçirir mi?

Puding kurşun geçirir mi?

Puding kurşun geçirmez. Suyla karıştırdığınızda akışkan olan nişasta, herhangi bir darbeye maruz kaldığında sertleşip beton gibi olur. Yani nişasta molekülleri atıl haldeyken akışkan oluyor, bir güç uygulandığında moleküller bir araya geliyor ve sert bir cisim kararılığı gösteriyor. Nişastadan yapılan puding de aynı etkiyi gösteriyor ve kurşun geçirmiyor.

6. Einstein’a göre sonsuz olan iki şey nedir?

Einstein’a göre sonsuz olan iki şey nedir?

İnsan denilen varlığın aptallığı ve evren. Fakat Einstein ikincisinin sonsuzluğundan emin değildir.

7. Biriyle tartışırken neden karşısında değil, yanında durmalıyız?

Biriyle tartışırken neden karşısında değil, yanında durmalıyız?

Tartışma esnasında birinin tam karşısında durduğunuz takdirde karşınızdaki kişi sizi daha saldırgan olarak görecektir, yanında durduğunuzda ise bu durum ortadan kalkacak ve tartıştığınız kişi biraz daha sakinleşecektir. Bir arkadaşınızla veya bir başkasıyla bir konu hakkında ikiye bölündüyseniz ve tartışma biraz hararetlenmeye başladıysa gidip yanına oturmanız faydalı olacaktır.

8. Mütevazi nedir?

Mütevazi nedir?

Mütevazi 'paralel, birbirine paralel olan' anlamına gelir. Alçakgönüllü, gösterişsiz anlamlarında kullandığımız sözcük ise 'mütevazı' şeklinde yazılır.

9. Astronomi ve kozmoloji arasındaki fark nedir?

Astronomi ve kozmoloji arasındaki fark nedir?

Astronomi, gök cisimlerinin konum ve hareketleri ile ilgilenen; gezegenleri, yıldızları, kara delikleri ve galaksileri inceleyerek bunların yapılarını, işleyişlerini ve dinamiklerini keşfetmeye çalışan bilim dalıdır. Kozmoloji ise evrenin yapısını, kökenini ve evrimini bir bütün olarak inceleyip evrenin nasıl ortaya çıktığını ve nasıl sonlanacağını anlamaya çalışan bir bilim dalıdır. Diğer bir ifadeyle "evren bilimi"dir.

10. Bibliyoman nedir?

Bibliyoman nedir?

Bibliyoman, hastalık derecesinde kitap düşkünü olan kimselere denmektedir. Yunanca biblion (kitap) ve mania (hastalık) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.

11. Kirpi ikilemi nedir?

Kirpi ikilemi nedir?

Alman filozof Arthur Schopenhauer'ın "Parerga ve Paralipomena: Kısa Felsefi Denemeler" adlı eserinde bahsettiği ikilem olan kirpi ikilemi, şu şekilde açıklanabilir: Üşüyen kirpiler, ısınmak için bir araya toplanır ancak dikenleri birbirine batar. Fazla yakınlıktan acı çeken kirpiler en sonunda 'birbirine katlanabilecekleri' mesafeyi ayarlayarak ısınırlar.

12. Kummerspeck nedir?

Kummerspeck nedir?

Almancada keder, üzüntü yağlanması olarak bilinen sözcüktür. Çoğunlukla duygusal nedenlerden dolayı aşırı yeme sonucu olarak alınan fazla kilolar için kullanılmaktadır.

13. Dysania nedir?

Dysania nedir?

Sabahları yataktan çıkma konusunda aşırı zorlanma ve isteksizlik durumudur.

14. Kadın kıyafetlerinde düğmeler neden sol taraftadır?

Kadın kıyafetlerinde düğmeler neden sol taraftadır?

Düğmeler, 17. yüzyılda yalnızca zenginlerin giysilerinde kullanılıyordu. O dönemin adetlerine göre erkekler kendi başlarına giyinirken kadınları ise hizmetçileri giydirmekteydi. Bluz ve gömlek düğmelerinin solda olması, kadınlara elbiselerini giydiren ve çoğu sağ elini kullanan hizmetçilerin işini kolaylaştırıyordu.

15. Trakya ismi nereden gelir?

Trakya ismi nereden gelir?

Trakya kelimesi Eski Yunancadaki "gırtlak, soluk borusu" anlamına gelen 'trachea' kelimesinden türemiştir ve "Boğazlar Ülkesi" anlamına gelmektedir.

Kaynak 1

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar