Farklı Ülkelerde Kabalık Olarak Nitelendirilebilecek 15 Davranış


Seyahat edeceğiniz ülkeye gidiş amacınız iş veya gezi olabilir ancak gitmeden önce orada neleri yapmamanız gerektiğini öğrenmelisiniz.
Farklı Ülkelerde Kabalık Olarak Nitelendirilebilecek 15 Davranış

Yaşadığınız ülkede çiçek vermek veya elle yemek yemek normal görülüyor olabilir fakat eğer başka bir ülkeye seyahat edecekseniz oranın kültürel değerlerini bilerek hareket etmelisiniz. Her ülkenin kendine özgü bir kültürü ve görgü kuralları var. Oraya giden turistlerden ise buna uymalarını bekliyorlar. Bizim kültürümüzde normal görünen bazı davranışlar, farklı kültürlerde yanlış anlaşılmanıza neden olabilir. İşte bu sebeple gelin, ülkelerde kaba sayılan bazı davranışları hep beraber öğrenelim!

1. Rusya’da çift sayıda çiçek vermemelisiniz


Rusya’da ve birkaç Doğu Avrupa ülkesinde daha, çift sayıda çiçek vermek kaba bir hareket olarak görülür. Eğer çift sayıda çiçek verirseniz insanlar bunu tuhaf karşılayabilir. Çünkü Rusya’da yalnızca cenazelerde çift sayıda çiçek verilir. Bu yüzden Rusya’ya giderseniz ona tek sayıda çiçek vermeye özen gösterin.

 

2. Çin’de göz teması kurmamaya özen göstermelisiniz


Çoğu ülkede göz teması kurmak bir saygı belirtisi olarak görülse de durum Çin’de aynı şekilde değil. Çin’de göz teması kurmak saygı belirtisi olarak kabul edilmez aksine eğer sizden üstün biriyle göz teması kurarak konuşursanız bu saygısız bir hareket sayılır. Göz teması kurmak, çoğu zaman meydan okuma olarak görülür ve insanlar kızdıklarında göz teması kurarlar. Çin’de göz teması kurmaktan sakının!

3. Tayland kraliyet ailelerine asla saygısızlık etmemelisiniz


Eğer Tayland’da kraliyet ailesinin üyelerine saygısızlık ederseniz bu suç sayılır ve başınız belaya girebilir. Her şeyden önce bir paraya ayağınızla basarsanız bu oradakileri oldukça sinirlendirir. Çünkü Tayland paralarında Tayland Kralı’nın resmi bulunur. Bu nedenle yere düşen paraya basmamanız gerekir.

4. Norveç’te kiliseye gitmekten bahsetmemelisiniz


Norveç’teki insanlara kiliseye hangi sıklıkla gittiklerini sormaktan kaçının. Halkın yalnızca çok az kısmı düzenli olarak kiliseye gidiyor ve bu sebeple onlara kiliseye gidip gitmediklerini sormak iyi bir sohbet konusu olmayabilir.

 

5. Hint tapınakları ve evlerinin içine ayakkabıyla girmemelisiniz


Hindistan’da geleneksel tapınaklara girerken ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekir. Ayrıca bir yere misafir olarak davet edildiğinizde ev sahibi aksini söylemediği sürece ayakkabılarınızı çıkarın. Bazıları yalnızca ev ve dükkanlarda giydikleri terlikleri kullanırlar ama bunlar iç mekan için özeldir.

6. Almanya’da birine erken doğum günü dileğinde bulunmamalısınız


Almanlar bu konuda bazı batıl inançlara sahip. Eğer birinin doğum günü gelmeden ona iyi dileklerde bulunursanız veya “iyi ki doğdun” derseniz bunun kendilerine şanssızlık getireceğine inanırlar.

7. Birleşik Arap Emirlikleri’nde öpüşmemelisiniz


İnsanların birbirine sevgi göstermeleri Birleşik Arap Emirlikleri’nde ters karşılanmakla kalmıyor ayrıca bu bir suç sayılıyor. Bir kadın ve bir erkeğin halka açık yerlerde yakın davranışlar sergilemesi yasak. Bu sebeple eğer Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderseniz, partnerizle halka açık yerlerde temasta bulunmaktan kaçının!

8. Evcil hayvanınız varsa Singapur’a gitmemelisiniz


Singapur; Pitbull, Akita, Tosa ve diğer ırklar gibi tehlikeli olduklarını düşündükleri evcil hayvanları kabul etmiyor. Bunlar dışında kalan köpek ırklarını da çok katı kurallar karşılığında kabul ediyor. Bu sebeple sevimli dostunuzla Singapur’a gidecekseniz tekrar düşünün!

 

9. Amerika’da bir yaya olarak mutlaka trafik kurallarına uymalısınız


Amerika’da yol tamamen boş olsa bile insanlar trafik ışıklarına göre hareket ederler. Polisle başınızı belaya sokmak istemiyorsanız siz de Amerika’ya gittiğinizde kırmızı ışıkta karşıya geçmemeye özen göstermelisiniz.

10. Fransız restoranında yalnızca “bir” yemek sipariş etmemelisiniz


Fransızlar hem kendi dilleriyle hem de yemekleriyle gurur duyuyorlar. Eğer bir Fransız restoranında masanıza yalnızca bir yemek söylerseniz yemeklerinin kötü olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca tabağınızda yemek bırakırsanız bu da şefe hakaret olarak kabul ediliyor.

11. İsviçre’de hediye olarak keskin aletler vermemelisiniz


İsviçre gibi Almanya, Brezilya ve Mısır bu geleneğin sahip olduğu çeşitli yerlerden birkaçı. Bu ülkelerde hediye olarak keskin bir nesne verdiğinizde dostluğunuzu bitirmiş olursunuz ve nesneyi verdiğiniz kişiye kötü şans gönderdiğinize inanılır. Ancak pahalı bir bıçak güzel bir hediye olabilir. Bıçak hediye etmek için, önce alacağınız kişiyle yazı tura atmalısınız!

12. Yeni Zelandalıları Avustralyalılarla karıştırmamalısınız


Eğer Yeni Zelanda’da Avustralya hakkında bir şey sorar ya da oranın halkıyla karşılaştırma yaparsanız Yeni Zelanda halkı çok sinirlenir. Dikkatli olun!

 

13. Şili’de asla ellerinizle yemek yememelisiniz


Şili’de insanların arasında ellerinizle yemek yerseniz bu çok kaba bir hareket olarak kabul edilir. Üstelik elle patates kızartması yemek de buna dahil!

14. Japonya’da yürüyen merdivenin doğru tarafında durmalısınız


Japonya’da yürüyen merdivenin kullanımıyla ilgili önemli görgü kuralları var. Eğer bir Japon’u sinirlendirmek istemiyorsanız Osaka’da bir yürüyen merdivenin sağında, Tokyo’da ise solunda durmalısınız.

15. “Tamam” hareketini Brezilya’da yapmamalısınız


Dünyanın farklı yerlerinde bu hareket farklı anlamlara gelse de çoğu anlam olumludur. Ancak Brezilya’da bu hareket küfür sayılır. Bu sebeple hareketi halkın önünde yapmamanız gerekir.

Kaynak: 1 2 3

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar